Interview Lokale Omroep Volendam – Edam

Half oktober zaten vrijwilliger Ria Tol en luchthavenpastor Marieke Meiring een avondje bij L.O.V.E., de Lokale Omroep Volendam-Edam. Onder het stadion van FC Volendam zwaaide de deur van de studio gastvrij open om Ria en Marieke binnen te halen. Ze waren te gast bij het programma ‘Zukke Zorge’, dat mensen die anderen helpen centraal stelt. Ria, geen onbekende in de regio, vertelde het verhaal van het vrijwilligerswerk in het Meditation Centre op Schiphol. Vanaf het allereerste contact met het team van pastores bij de sollicitatie, de lange wachttijd tijdens de coronajaren en het moment dat ze helemaal los ging in april dit jaar. In het interview komt goed naar voren wat het vrijwilligerswerk allemaal inhoudt en wordt er antwoord gegeven op bijzondere vragen als: ‘Wat doet een piano in het stiltecentrum?’ ‘Wordt er wel eens getrouwd op het stilste plekje van Schiphol?’ ‘Gaat het goed samen, wanneer mensen van verschillende religies samen in één ruimte bidden?’ ‘Kan je daar ook yoga doen?’