Het Meditation Centre

In het Meditation Centre kunnen mensen terecht voor gebed, meditatie of om even tot rust te komen. Gemiddeld worden de ruimtes in het Meditation Centre dagelijks door meer dan honderd personen bezocht.

Het stilste stukje van Schiphol, het Meditation Centre, bevindt zich op de tweede verdieping van Lounge 2. Hier verwelkomen we reizigers en medewerkers die even komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte. Moslims, joden, christenen, hindoes en boeddhisten: alle religies en overtuigingen zijn hier welkom. We ontvangen ruim 60.000 bezoekers per jaar. De luchthavenpastores worden geholpen door een team van vrijwilligers. Het Meditation Centre omvat drie verschillende ruimten:

  • Een stilteruimte waar u terechtkunt voor gebed, meditatie of om even tot rust te komen. Elke zondag om 11.00 vindt hier een kerkdienst plaats, geleid door één van de pastores;
  • Een inloopruimte met leeshoek. Hier staan tijdschriften en folders met informatie over persoonlijke vragen en spiritualiteit;
  • Een ontmoetingsruimte waar iemand van het luchthavenpastoraat aanwezig is voor een gesprek.
Om bij het Meditation Centre te komen, dient u de borden met het opschrift “Meditation Centre” te volgen die te vinden zijn op de 2e verdieping van Lounge 2.

Overdag, zeven dagen per week, zijn medewerkers van het luchthavenpastoraat aanwezig. Iedereen is van harte welkom, ongeacht religieuze of niet-religieuze achtergrond. Groepen vergezeld van een eigen geestelijke zijn welkom om de ruimte voor hun eigen dienst te gebruiken.