Luchthavenpastoraat te gast bij liberaal Joodse Gemeente

Ieder jaar organiseert het Luchthavenpastoraat een studiedag voor zijn vrijwilligers. Het doel van de studiedag is de 25 vrijwilligers en het pastoresteam kennis op te laten doen, toe te rusten en te inspireren voor hun taak. Op 13 oktober waren zij, samen met veel bestuursleden, te gast bij de liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. In het huis van bidden, leren en ontmoeten werden zij bijzonder gastvrij ontvangen.

Wandkleed De Zeven Scheppingsdagen door Claudy Jongstra.

Rabbijn Menno ten Brink startte de dag met een rondleiding door de sjoel. Vanwege de week van het Loofhuttenfeest konden we ook de kenmerkende soeka bezichtigen. Daarna zetten begeleiders Karima Bajioui en Barnet Kansil het programma voort met een aantal gespreksoefeningen, waarbij interlevensbeschouwelijk luisteren op de voorgrond stond. Het was een boeiende dag met persoonlijke uitwisselingen. Een stimulans voor een houding van bescheidenheid en openheid bij de enorm gevarieerde ontmoetingen in het Meditation Centre.

De deur naar de sjoel verwijst naar de verwachting van de tijd van Shalom.
Rabbijn Menno ten Brink geeft uitleg bij de heilige boekrollen (Tenach).
Onder de soekka (loofhut).