IACAC Conferentie St. Louis, Missouri

‘You’re helping people to get home,’ zegt de chauffeur die met zijn shuttlebus luchthavenpastores van over de hele wereld naar de conferentiezaal brengt. Dat verhaal gebeurt dag in dag uit, het is het hart van het pastoraatswerk. Maar verwijzen gebeurt sneller en makkelijker, wanneer je je collega van een andere luchthaven kent. Van 23 tot 28 oktober 2023 kwamen pastores van de vliegvelden van Melbourne tot Gdansk voor hun jaarlijkse conferentie bij elkaar in St. Louis in de VS. Een rabbijn van de regiopolitie hield een diepgaande inleiding over pastorale zorg bij een calamiteit. Er was een interreligieus diner op de campus van de universiteit van St. Louis, waar de chaplains bij aan mochten sluiten. Juist in deze tijd vormt een dergelijke samenkomst een belangrijk statement dat religies met elkaar in gesprek blijven. De onderlinge banden zijn flink aangehaald. De uitnodiging voor het volgende jaar ligt klaar. Het team van Frankfurt is de host.