Luchthavenpastoraat organiseert Nieuwjaarsconcert

Met een korte vesper, een toespraak van bestuursvoorzitter Flip Poort en een miniconcert opende het Luchthavenpastoraat op 11 januari 2023 het nieuwe jaar. Het concert, in Lounge 2 gegeven door de professionele musici van Stichting Appeltaartconcerten, was het absolute hoogtepunt van de Nieuwjaarsreceptie.

Strijktrio OEHOE met Ruña ’t Hart, Michiel Holtrop en Douw Fonda en trompettist Gerben Klein Willink verrasten veel passagiers, gasten en medewerkers van de luchthaven met energieke, bevlogen gespeelde, licht klassiek muziek. Op klapstoelen in de ruime zitgelegenheid op het internetplein zaten ze dichtbij het publiek. Kinderen stonden te dansen, een vader had zijn slapende zoon op de arm en de vrijwilligers van het pastoraat deelden appeltaart uit. In de gehaaste en logistieke wereld van een luchthaven zorgt muziek voor rust, ontroering en verwondering; een moment om even stil te staan, voordat mensen letterlijk of figuurlijk weer verder vliegen. Stichting Appeltaartconcerten sluit naadloos aan bij de humanitaire insteek van het Luchthavenpastoraat. De musici spelen in buurthuizen, hospices en wijktheaters; de stijl is informeel en ontroerend. Voor meer informatie kun je de website bezoeken.