Nederlands Dagblad interviewt pastores

Sinds het uitbreken van de Covid-19 pandemie stranden reizigers vaker dan voorheen op internationale luchthavens. Dit gebeurt om allerlei redenen: soms ontbreken er documenten bij de reispapieren; een goede voorbereiding is ronduit onmisbaar, wil men niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Soms testen passagiers alsnog positief gedurende hun reis en is het een vereiste ter plekke onmiddellijk in isolatie of quarantaine te gaan. Dat is niet eenvoudig op een voor de passagier onbekend vliegveld. Op Schiphol zijn er gelukkig voorzieningen voor. De pastores houden contact met de passagiers die onverwachts stranden en met degenen die in quarantaine verblijven. Wat ze tegenkomen en hoe ze contact hebben gehouden in een uitzonderlijke situatie kunt u hier lezen.