Luchthavenpastor te gast in podcast Heilige Grond

De podcast Heilige Grond staat stil bij de grond onder je voeten. Bij het heilige en het alledaagse. Bij brandende kwesties. In de aflevering ‘Nood leert helpen’ gaat het over acute nood.

Hoe kun je er zijn voor mensen die geconfronteerd worden met een plotseling verlies of een andere ingrijpende gebeurtenis? Wat is helpend, hoe ga je om met de vragen die het oproept? Koos Tamminga spreekt in deze aflevering met Marieke Meiring, luchthavenpastor op Schiphol en met Martha Zonneveld, projectleider noodhulp bij Tearfund. Hoe kun je er als pastor zijn voor iemand die net iets heeft meegemaakt dat enorme impact heeft – terwijl ze op doorreis zijn en er dus geen pastorale relatie is of mogelijkheid voor follow-up? Wat kunnen kerken betekenen in gebieden waar een ramp is gebeurd? Is christelijke noodhulp onderscheidend? Wat doet het met je eigen Godsbeeld en mensbeeld als je zo veel met nood te maken hebt? De podcast is te beluisteren via deze link.